0

Τα αδέλφια Ταμερλάν Τσαρνάεφ Tamerlan Tsarnaev και Dzhokar Tsarnaev Ντζοκχάρ Τσαρνάεφ, δράστες της βομβιστικής επίθεσης στη Βοστόνη, ζούσαν επί αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ (εικάζεται ότι έφθασαν το 2002), ωστόσο όπως φαίνεται δεν ξέχασαν τις ρίζες τους. Και οι δύο τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Τσετσενίας, κάτι που δεν έκρυβαν στα κοινωνικά δίκτυα.
Ο 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάεφ είχε αναρτήσει συνδέσμους από ισλαμικές ιστοσελίδες και άλλες που ζητούν την ανεξαρτησία της Τσετσενίας σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στη ρωσική γλώσσα, τον VK.Στην σελίδα αυτή, ο νεώτερος Τσαρνάεφ δηλώνει ότι είναι απόφοιτος του 2011 του δημόσιου σχολείου στο Κέμπριτζ της Μασαχουσέτης Cambridge Rindge and Latin School.Επίσης δηλώνει ότι δημοτικό σχολείο πήγε στην Μαχατσκάλα, την πρωτεύουσα του Νταγκεστάν, μια επαρχία της Ρωσίας που συνορεύει με την Τσετσενία, και δηλώνει ότι μιλάει την αγγλική, την ρωσική και την τσετσενική γλώσσα.
Ως "Κοσμοθεωρία" του καταχωρεί το "Ισλάμ" και ως "Προσωπική Προτεραιότητα" την "σταδιοδρομία και τα χρήματα".











Είχε αναρτήσει συνδέσμους με βίντεο από μαχητές στον πόλεμο της Συρίας και σε ισλαμικές ιστοσελίδες με τίτλους: "Ειρήνη στον κόσμο, η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ" και "Δεν υπάρχει άλλος Θεός από τον Αλλάχ, ας ηχήσει αυτό στις καρδιές μας".

Στην σελίδα του υπάρχει επίσης και μια αίσθηση χιούμορ, όσον αφορά την ταυτότητά του ως μέλος μιας μειονότητας από τον ρωσικό Καύκασο, όπου βρίσκονται η Τσετσενία, το Νταγκεστάν, η Ινγκουσετία και άλλες περιοχές στις οποίες ζουν κυρίως μουσουλμάνοι.

Ένα βίντεο υπό τον τίτλο "βασανίζοντας τον αδελφό μου" δείχνει έναν άνδρα που μοιάζει με τον νεκρό αδελφό του Ταμερλάν να γελάει και να μιμείται τις προφορές διαφορετικών εθνοτήτων του Καυκάσου.

Επίσης έχει αναρτήσει ένα δικό του ανέκδοτο: "Περνάει ένα αυτοκίνητο που έχει μέσα έναν Τσετσένο, έναν από το Νταγκεστάν και έναν από την Ινγκουσετία. Ερώτηση: ποιος οδηγεί; Απάντηση: η αστυνομία".

Tα δυο αδέλφια στο Μαραθώνιο της Βοστόνης την περασμένη Δευτέρα

Ο 26χρονος Ταμερλάν Τσαρνάεφ φοιτούσε σε Κολέγιο της περιοχής, με φιλοδοξία να γίνει μηχανικός.

Σταμάτησε τις σπουδές για ένα χρόνο με σκοπό να ασχοληθεί με την πυγμαχία. Όνειρο του ήταν να πυγμαχεί καλά ώστε κάποια στιγμή να καταφέρει να πάρει την αμερικανική υπηκοότητα και να εκπροσωπήσει τις ΗΠΑ σε διεθνείς αγώνες.

Εμφανίζεται ως πιστός μουσουλμάνος που δεν πίνει και δεν καπνίζει.

Στο λογαριασμό του στο YouTube είχε φτιάξει λίστα βίντεο με τον τίτλο "τρομοκρατία" και άλλες για το Ισλάμ και τον Τιμούρ Μουτσουράεφ, τσετσένο αυτοεξόριστο τραγουδιστή με θέσεις υπέρ της ανεξαρτησίας από τη Ρωσία.

Ο ίδιος είχε γράψει σε προσωπική του ιστοσελίδα ότι δεν έχει κανέναν αμερικανό φίλο και πως δεν τους καταλαβαίνει.

Επίσης φαίνεται πως είχε προηγούμενα με τη Δικαιοσύνη, καθώς τον Ιούλιο του 2009 είχε συλληφθεί για επίθεση στη σύντροφό του.

Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι όσοι τους γνώριζαν -φίλοι, συμμαθητές, γείτονες- δίνουν μία εντελώς διαφορετική περιγραφή.

Το Associated Press μίλησε με τον πατέρα των δύο νεαρών, Ανζόρ Τσαρνάεφ. Περιέγραψε τον Τζοχάρ ως "ένα άγγελο", "έξυπνο και επιτυχημένο νέο". "Ο Τζοχάρ είναι δευτεροετής φοιτητής Ιατρικής στις ΗΠΑ. Είναι ένα τόσο έξυπνο αγόρι. Τον περιμέναμε να έρθει για διακοπές εδώ", είπε.

Μιλώντας στο CNN, ο θείος των αδερφών Τσαρνάεφ, Ρουσλάν Τσάρνι, δήλωσε έκπληκτος από την εξέλιξη, σημειώνοντας ότι και ο ίδιος όταν έμαθε για την επίθεση στο μαραθώνιο ένιωσε οδύνη. Πρόσθεσε δε ότι μετά από αυτό που έκαναν τα ανίψια του "δεν τους αξίζει να ζουν".

Τόνισε ότι δεν είχε επαφές μαζί τους από το Δεκέμβριο του 2005, υπογραμμίζοντας ότι νιώθει ντροπή για το ότι τα παιδιά του αδερφού ντρόπιασαν την οικογένεια και την Τσετσενία.

Γείτονας των δύο νεαρών, αναφερόμενος στον νεότερο δράστη δήλωσε ότι επρόκειτο για έναν "αξιαγάπητο, φιλικό και χαμογελαστό άνθρωπο".

Συμμαθητής του δήλωσε στο CNN ότι εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ως διασώστης. Άλλος συμμαθητής του έκανε λόγο για "ένα κανονικό παιδί".

Το όνομα του εντοπίστηκε σε λίστα υποτροφιών για το έτος 2011. Ο ίδιος ήταν πολύ καλός παλαιστής.

Το NBC News μετέδωσε, πάντως, ότι οι δύο ύποπτοι είχαν "διεθνείς διασυνδέσεις" και "στρατιωτική πείρα".

Δημοσίευση σχολίου